Auto nodig? Lease er eentje!

Ben je op zoek naar een auto? Dan heb je vast en zeker gekeken naar het kopen van een auto. Er zitten voordelen en nadelen aan het kopen van een auto. Het grootste nadeel is dat een auto kopen een grote investering. Het grootste voordeel is dat een auto jouw eigendom is. Het tegenovergestelde is waar van het huren van een auto. Daarbij maak je geen grote investering, maar is de auto ook niet van jou. Wil je een tussenweg vinden tussen het kopen van een auto en het huren van een auto? Dan is een lease misschien wel wat voor jou! Meer weten over leasen? We leggen je in dit artikel uit wat leasen is en welke leasevormen er zijn (private lease en financial lease).

Leasen: wat houdt het in?

Wanneer je een leasecontract aangaat met een leasebedrijf leen je in principe een auto. De auto is dus niet van jou, maar je bent er wel verantwoordelijk voor! Voor het lenen van de auto betaal je maandelijks een bedrag aan het leasebedrijf. Dit noemen we het termijnbedrag. Maar in het termijnbedrag zit niet alleen het lenen van de auto inbegrepen. Ook de autoverzekering, de wegenbelasting en de kosten van het onderhouden van de auto zitten inbegrepen in het termijnbedrag.

Het termijnbedrag zelf is afhankelijk van twee factoren: het soort auto dat je kiest en het aantal kilometers dat je rijdt. Deze factoren hebben namelijk invloed op de autoverzekering, de wegenbelasting en het onderhoud van de auto. Hoe duurder de auto hoe duurder alles is. Hoe meer je rijdt met de auto hoe meer onderhoud je nodig hebt en hoe hoger de wegenbelasting is. Wanneer je een auto wilt leasen is het dus belangrijk om te weten wat er in je budget past. Denk daarom goed na over welke auto je wilt rijden en hoeveel kilometers je gaat rijden!

Leasevormen: Welke leasevormen zijn er?

Er zijn twee leasevormen: de private lease en financial lease.

Allereerst de private lease. Deze leasevorm is voor particulieren die een auto nodig hebben voor het alledaagse leven. Voor het aangaan van deze lease is het belangrijk om een aantal dingen in orde te hebben. Een leasebedrijf stelt namelijk een aantal eisen voordat je een leasecontract aan kan gaan. Heb je een baan, het liefst een vaste baan? Het leasebedrijf wilt namelijk zeker weten dat je een inkomen hebt om de lease te betalen. Heb je schulden? Een leasebedrijf moet rekening houden met eventuele schulden die BKR geregistreerd zijn. Zo zal jij de lease kunnen betalen terwijl je ook andere vaste lasten hebt.

De tweede leasevorm, oftewel de financial lease, is voor de zakenman bedoeld. De auto van een financial leasecontract mag alleen voor zakelijke doeleinden gebruikt worden. Deze leasevorm wordt daarom het meeste aangegaan door werkgevers en werknemers of zzp’ers. Een werkgever kan beslissen of hij een leaseauto aanbiedt aan zijn werknemer. Hierdoor hoeft de werkgever geen reiskosten uit te keren aan zijn werknemer en kan hij financiële voordelen ervaren aan het hebben van een leaseauto. Wil jij weten of je in aanmerking komt voor een financial lease? Kijk dan eens naar financial lease berekenen en misschien leg jij wel een mooi voorstel neer bij jouw werkgever voor je nieuwe lease!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *